Coldbrew ijsthee

Dit weekend werden we getrakteerd op de eerste zomerse temperaturen. Voor de ene een feest, voor de andere een hel. Hier ten huize 'een heerlijk kopje' heerst er steeds een zekere verdeeldheid. De vrouwen houden wel van wat zonnestralen. De mannen daarentegen hebben toch liever een fris windje.  

Maar waar we het met z'n allen over eens zijn, is over de homemade ijsthee. Verfrissend, dorstlessend, eens iets anders dan 'gewoon' water.  

Ijsthee kan je bereiden op 2 manieren. De 'klassieke' manier, waarbij je de thee gewoon laat afkoelen. Of de coldbrew-methode. Super makkelijk en je hoeft er niets speciaals voor in huis te halen. Handig toch? 

Ijsthee is een perfect alternatief voor frisdrank. Hoe pak je het aan? 

Neem zeker 1 zeer goed gevulde eetlepel thee en doe deze in een theefilter. Op alle aangekochte thee via een heerlijk kopje krijg je een indicatie mee van het aantal gram thee per liter. Overgiet met 1 liter koud water. Zet gedurende minstens 6 uur in de koelkast. Verwijder de theefilter en klaar is kees. 

Kruidenmixen en fruitinfusies lenen zich natuurlijk als de beste voor ijsthee. Maar wist je dat je ook elke andere thee kan gebruiken? Inderdaad! Jij kiest!

Proost!

Coldbrew ijsthee

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x