Een heerlijk kopje

Het eerste deel van mijn droom is sinds ongeveer een maand gerealiseerd.’ Een heerlijk kopje’ werd opgestart als een online winkeltje. En wie weet wordt ook ooit het tweede deel van die droom verwezenlijkt, nl een ‘echt’ winkeltje in een gezellig pand…

‘Een heerlijk kopje’ thee, koffie, cacao, … iedereen heeft er een eigen idee over. En dat is maar goed ook, want het perfecte kopje is voor iedereen anders.

De ene laat zijn/haar thee 2 minuten trekken, de andere iets meer of net iets minder. De ene gebruikt een klein beetje thee, de andere een goed gevuld thee-ei of filter. Op mijn site www.eenheerlijkkopje.be geef ik zetadvies mee, toch moet iedereen doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Een gouden tip is: wil je meer smaak, laat je thee dan niet langer trekken, maar voeg wat meer thee toe. Zo krijg je meer smaak en niet een bitterder smaak.

Net hetzelfde voor koffie. De ene koopt gemalen koffie, de andere zweert bij bonen en maalt ze zelf of giet de bonen in een koffiemachine en laat deze haar werk doen. En ook hier wordt er gejongleerd met schepjes en zetmethodes, van manueel opgieten tot de meest gesofisticeerde machines.

Dat iedereen een eigen smaak heeft en een eigen idee heeft over ‘een heerlijk kopje’ dat is net het leuke! In het Frans hebben ze daar ook een zeer mooie uitdrukking voor ‘Les goûts et les couleurs on ne discute pas’.

Het enige waar je echt rekening mee moet houden is de kwaliteit van het water. Want thee en koffie bestaan beiden voor het grootste deel uit water. Het water beïnvloedt dus in hoge mate de smaak. En ook de temperatuur van het water speelt een rol. Voor fruitinfusies mag je gerust kokend water nemen. Voor groene en witte thee gebruik je beter water met een temperatuur tussen de 70 en 80°C. Ook hier vind je zetadviezen terug op de site www.eenheerlijkkopje.be. Voor koffie is een temperatuur net onder het kookpunt (95-98°C) ideaal. Gebruik je kokend water voor je koffie dan gaat de delicate smaak verloren en gebruik je water dat niet heet genoeg is, dan valt de koffie slapper uit.

Eén advies: experimenteer! Dat is de enige manier om te genieten van jouw eigen ‘heerlijk kopje’!

En misschien nog een tweede. Ga voor (h)eerlijke producten. Producten uit biologische teelt, waarbij geen chemische middelen voor de bemesting en bescherming worden gebruikt, want deze chemische middelen beïnvloeden eveneens in grote mate de smaak. Ga met andere woorden voor bio-kwaliteit.

Geniet van ‘een heerlijk kopje’!

Patricia

Een heerlijk kopje

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x