Tournée Minérale

Tournée Minérale - februari zonder alcohol. In 2019 wordt deze actie voor de derde maal georganiseerd. Ga samen met mij de uitdaging aan om een maand lang geen alcohol te drinken. En ja ook voor een theedrinker wordt het een uitdaging want ik drink maar al te graag een glaasje wijn bij het eten. 

In Azië is het drinken van thee bij een warme maaltijd de normaalste zaak van de wereld. Hier is dit nog niet (helemaal) ingeburgerd. Enkele restaurants werken wel met een theesommelier of in elk geval met een uitgebreide theekaart. Echter werk aan de winkel is er zeker nog wel. Het is nochtans een aanrader om bij een warme maaltijd thee te schenken. En doe je dit in een hittebestendig wijnglas, dan zorg je meteen voor dat extra cachet. Stap dus even uit je comfortzone en verras jezelf en jouw tafelgenoten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Experimenteer erop los. Algemeen genomen kan je ervan uitgaan dat witte wijn vervangen kan worden door een groene thee, een groene Rooibos of een zachte kruidenthee. Zwarte thee of Oolong is dan weer de perfecte vervanger van een glas rode wijn. Witte thee spoelt de mond tussen twee gangen. 

Een klassieke zwarte thee met een takje rozemarijn erin of Rooibos zijn dan weer de perfecte bondgenoten bij een kaasschotel.

Hieronder vind je alvast een recept waarmee je de avond kan starten: Iced tea-mocktail van jasmijnthee en citroengras.

Ingrediënten: 2 koffielepels jasmijnthee, 1 vanillestokje, 5 stengels citroengras, 30 gr vanillesuiker, 1 liter water en crushed ice

Bereiding: kook het water samen met de vanillesuiker en giet dit in een kan, voeg de jasmijnthee toe. Verwijder na een 2-tal minuten de thee. Snijd intussen het citroengras in fijne schijfjes en snijd het vanillestokje doormidden. Haal de zwarte zaadjes eruit. Voeg alles toe aan de thee en laat afkoelen in de ijskast. Vul de helft van de glazen met crushed ice. Giet de iced tea door een zeefje in het glas en garneer met een citroengrasstengel. 


En moet het nog gezegd worden … al deze theeën kan je natuurlijk verkrijgen bij www.eenheerlijkkopje.be

Geniet!

Tournée Minérale

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x